
By admin
Τα ακάρεα βαρρόα είναι μια από τις σημαντικότερες απειλές που οδηγεί σε απώλειες αποικιών μελισσών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Véto-pharma θα υποστηρίξει το Πανεπιστήμιο Simon Fraser (SFU) στην ανάπτυξη και την καταχώριση ενός νέου ακαρεοκτόνου βασισμένου στην καινοτόμο ένωση που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την SFU.
Οι μέλισσες, φύλακες της βιοποικιλότητάς μας, απειλούνται
Οι μέλισσες είναι φρουροί του περιβάλλοντός μας και είναι υπεύθυνες για την παραγωγή του 30% περίπου των αναλώσιμων τροφίμων στον κόσμο . Τα ακάρεα βαρρόα, ένα θανατηφόρο παράσιτο που επηρεάζει τις μέλισσες, είναι η κύρια πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι για την προστασία των κυψελών τους σήμερα. Η υγεία και η επιβίωση των μελισσών είναι σημαντικά ζητήματα που έχουν επιπτώσεις στην τοπική και παγκόσμια ευημερία.
Η SFU και η Véto-pharma ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση των ακάρεων βαρρόα
Κατανοώντας αυτήν την πρόκληση, η ανακοίνωση ότι η SFU και η Véto-pharma κατέληξαν σε συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας ενός νέου περιουσιακού στοιχείου στον έλεγχο της βαρρόωσης είναι συναρπαστικά νέα! Η συνεργασία μεταξύ των μερών είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και και οι δύο είναι αισιόδοξοι για τις δυνατότητες του νέου πλεονεκτήματος για την προστασία των μελισσών και τη διασφάλιση του μέλλοντός τους.
Η δέσμευση της Véto-pharma για την υγεία των μελισσών: Καινοτομία, εκπαίδευση και συνεργασία
Κατανοώντας αυτήν την πρόκληση, η ανακοίνωση ότι η SFU και η Véto-pharma κατέληξαν σε συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας ενός νέου περιουσιακού στοιχείου στον έλεγχο της βαρρόωσης είναι συναρπαστικά νέα! Η συνεργασία μεταξύ των μερών είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και και οι δύο είναι αισιόδοξοι για τις δυνατότητες του νέου πλεονεκτήματος για την προστασία των μελισσών και τη διασφάλιση του μέλλοντός τους.
Στον κλάδο της μελισσοκομίας, λίγες εταιρείες επενδύουν στην καινοτομία. Ωστόσο, η Véto-pharma , ένα γαλλικό κτηνιατρικό φαρμακευτικό εργαστήριο με σχεδόν 3 δεκαετίες εμπειρίας και γνώσης στην υγεία των μελισσών, είναι αφοσιωμένη στην προσφορά καινοτόμων λύσεων επενδύοντας ετησίως το 8-10% των εσόδων της . Η Véto-pharma, παγκόσμιος ηγέτης στην υγεία των μελισσών, εργάζεται ακούραστα για να εξασφαλίσει το μέλλον της μελισσοκομικής βιομηχανίας .
Εκτός από την ανάπτυξη προϊόντων, συμμετέχουν επίσης ενεργά στην έρευνα και την εκπαίδευση για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της υγείας των μελισσών και τις απειλές που αντιμετωπίζουν. Συνεργάζονται με μελισσοκόμους, ερευνητές και ειδικούς του κλάδου για να μοιραστούν τη γνώση και να αναπτύξουν βέλτιστες πρακτικές για τη διαχείριση των μελισσών. Προσπαθώντας συνεχώς να βελτιώσουν την υγεία των μελισσών, στοχεύουν στη διαφύλαξη του ζωτικού τους ρόλου στην επικονίαση και την παραγωγή τροφίμων.
Επανάσταση στον αγώνα κατά της βαρρόωσης: Ένα πολλά υποσχόμενο νέο δραστικό συστατικό υπό ανάπτυξη
Η περιορισμένη διαθεσιμότητα αποτελεσματικών επιλογών για τον έλεγχο της βαρρόα αποτελεί πρόκληση για τους μελισσοκόμους να προσαρμόσουν τις στρατηγικές τους για τον έλεγχο της βαρρόα. Ως εκ τούτου, η εύρεση μιας χημικής ένωσης που μπορεί να εξαλείψει αποτελεσματικά τα ακάρεα βαρρόα χωρίς να βλάψει τις μέλισσες είναι ένα δύσκολο έργο. Ωστόσο, αυτή η νέα χημική ένωση υπό ανάπτυξη θα μπορούσε να δώσει στους μελισσοκόμους ένα πλεονέκτημα στην καταπολέμηση των ακάρεων βαρρόα.
Η Véto-pharma είναι ενθουσιασμένη που υποστηρίζει αυτό το πολλά υποσχόμενο έργο και συνεργάζεται με την SFU για να φέρει την καινοτομία στους μελισσοκόμους σε όλο τον κόσμο. « Είμαστε βέβαιοι ότι οι μοναδικές μας ικανότητες θα είναι πολύτιμες για να μετατρέψουμε αυτή την ανακάλυψη σε μια πολύτιμη λύση που θα επιτρέψει στους μελισσοκόμους να καταπολεμήσουν τη βαρρόωση με αποτελεσματικό τρόπο ».
Η SFU είναι εξίσου ενθουσιασμένη για αυτή τη συνεργασία και μεταφράζει έρευνα αιχμής από το εργαστήριο χημείας της καθηγήτριας Erika Plettner για να βοηθήσει στην προστασία των αποικιών μελισσών παγκοσμίως.

Προέλευση μιας ανακάλυψης για την υποστήριξη των αποικιών μελισσών σε όλο τον κόσμο
Η ανακάλυψη του νέου ακαρεοκτόνου ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν η ομάδα Plettner άρχισε να ψάχνει για ενώσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη χημειοδεκτικότητα στα έντομα. Τα έντομα χρησιμοποιούν χημικά σήματα για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να ανιχνεύσουν τους ξενιστές τους, να σηματοδοτήσουν τον κίνδυνο, για να αναφέρουμε μερικά. Η χημειοθεραπεία είναι η διαδικασία με την οποία ανιχνεύονται αυτά τα σήματα, μια ουσιαστική διαδικασία για την επιβίωση των εντόμων.
Η ομάδα ανακάλυψε ότι το ακαρεοκτόνο θα μπορούσε να παραλύσει και να «μπερδέψει» το άκαρι Varroa destructor . Μετά από αρχικές εργαστηριακές αναλύσεις, πραγματοποιήθηκαν πολλαπλές δοκιμές πεδίου μικρής κλίμακας στον Καναδά για να αποδειχθεί ότι η ένωση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη σημαντική μείωση του αριθμού των ακάρεων σε μια αποικία. Οι θεραπείες που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι λίγες και η καθεμία έχει τις προκλήσεις ή τους περιορισμούς της. Για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των ακάρεων στις μέλισσες, απαιτούνται περισσότερες επιλογές θεραπείας, για την εφαρμογή προγραμμάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων (IPM).

Διαρκής δέσμευση της SFU: Καλλιέργεια των δυνατοτήτων της τεχνολογίας για βιώσιμη μελισσοκομία
Το προσωπικό της SFU έχει δεσμευτεί να διεξάγει περαιτέρω έρευνα για να διασφαλίσει ότι αξιοποιείται πλήρως το δυναμικό αυτής της τεχνολογίας. Το Γραφείο Αδειών Χρήσης Τεχνολογίας (TLO) της SFU έχει υποστηρίξει την εμπορευματοποίηση αυτής της τεχνολογίας προστατεύοντας την IP και μεσολαβώντας στη συνεργασία με τη Véto-pharma. Το μέλλον της τεχνολογίας, μετά από περαιτέρω δοκιμές στη βιομηχανία, θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για τη διασφάλιση υγιών αποικιών μελισσών παγκοσμίως.