• 210 6610771
  • Ολυμπιονικών 69, 153 54 Γλυκά Νερά Αττικής
  • Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-16:30 | Σάββατο 9:00-14:00
17 Φεβρουαρίου 2022/Ασθένειες
  • By admin
  • 0

Μέλισσες που χάνονται από το βαρρόα και ας κάνουμε τόσα “φιλικά” για την μέλισσα σκευάσματα, ξανά και ξανά.Ασκόσφαιρα ξαφνικά, που δεν μπορούμε να την μειώσουμε και δεν ξέρουμε τι φταίει.

Μελίσσια που δεν αναπτύσσονται και μένουν εκεί κάτω στον εμβρυοθάλαμο.Μελίσσια που ενώ είναι δυνατά, έτσι λέει, δεν βάζουν μέλι. Έχουν γόνο, έχουν πληθυσμό αλλά μέλι δεν βάζουν.

Μελίσσια που βάζουν μέλι, αλλά δεν το σφραγίζουν, να το τρυγήσουμε και εμείς.Γόνος που δεν λέει να σφραγιστεί, μένει ανοικτός και τελικά τον πετάνε έξω οι μέλισσες.

Μελίσσια που εξαφανίζονται σιγά, σιγά, σιγά.Μελίσσια που εξαφανίζονται γρήγορα.Μελίσσια που τα ταίζουμε συνέχεια αλλά δεν λένε να πάρουν τα επάνω τους.

Μελίσσια που δεν παίρνουν την τροφή, το ζυμάρι δηλαδή.Μελίσσια που δεν παίρνουν την γυρεόπιτα ή και που την δώσαμε δεν είδαμε και καμμιά διαφορά τελικά.

Μελίσσια που δεν χτίζουν τα κεριά που τους δώσαμε ή τα χτίζουν μισά, το ίδιο σχεδόν είναι.Μικρά μελίσσια, πολύ μικρά τώρα το φθινόπωρο που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε, να τα ενώσουμε, να τα ταίσουμε, με τί, να τα αφήσουμε και ότι γίνουν?

Μελίσσια που δεν δώσανε μέλι, καθόλου μέλι, όπως πχ. στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων και μερικά των Δωδεκανήσων.Μέλι θυμάρι με πολύ χαμηλό ποσοστό θυμαρόκοκκου, 21-25%, και διαστάση 9-11. Τι τιμή να το δώσουμε αυτό?Μέλι πεύκο με πολύ ανθόμελο, μέλι έλατο ελάχιστο, μέλι θυμάρι σχεδόν ανύπαρκτο, μέλι ερείκη που δεν ευνόησε ο καιρός να το πάρουμε τελικά, μέλι βελανιδιάς μαζί με άλλα μέλια μέσα…Μέσος όρος παραγωγής μελιού ανά κυψέλη 8-10κλ. είναι αυτό παραγωγή?

Μελίσσια που καίγονται, το περιβάλλον που καταστρέφεται, αποχαιρέτα την Εύβοια που χάσαμε…κομμάτι του Ταϋγέτου, την Ηλεία.Μελίσσια που χάθηκαν, πέθαναν, πάνε, μόνο οι κυψέλες μείνανε…Ξ

ηρασία σχεδόν παντού, χαμηλές βροχοπτώσεις, πολύ υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, μικρή περίοδος νεκταροέκκρισης.Και η τιμή του μελιού να παραμένει η ίδια ή και να πέφτει, οι εισαγωγές μελιού να συνεχίζονται, η ζάχαρη να έχει πάει 0,20 ευρώ το κιλό επάνω, το πετρέλαιο να ανεβαίνει, τα έξοδα να αυξάνονται….

Δεν μπορεί, κάτι θα έχω ξεχάσει…Περιμένω από εσάς, λόγους στους οποίους οφείλονται αυτά, αν θέλετε. Μπορείτε να στείλετε και προσωπικό μήνυμα στο messenger.

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΡΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣΙΣΩΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ.συνεχίζεται…

Add Comment