• 210 6610771
  • Ολυμπιονικών 69, 153 54 Γλυκά Νερά Αττικής
  • Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-16:30 | Σάββατο 9:00-14:00
26 Οκτωβρίου 2017/Διατροφή
  • By admin
  • 0

Η ύπαρξη γύρης καθ΄ όλην την διάρκεια του χρόνου μέσα στο μελίσσι, εκτός του ότι παρέχει στο μελίσσι όλα τα απαραίτητα εκείνα δομικά στοιχεία για την ανάπτυξή του, αυξάνει τον ανοσοποιητικό μηχανισμό του, για την καλύτερη αντιμετώπιση τυχών ασθενειών και αντίξοων συνθηκών.

Τον Αύγουστο η φύση δεν δίνει επαρκείς ποσότητες γύρης για την διατήρηση των μελισσιών μας. Ιδιαίτερα τα μελίσσια που βρίσκονται στο Πεύκο έχουν αυξημένες ανάγκες σε πρωτείνες και βιταμίνες για να μπορέσουν να διατηρήσουν τους γόνους τους, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη ισορροπία γόνου- εργατριών.

Επιπλέον η τροφοδοσία με τα απαραίτητα μικροθρεπτικά συστατικά βοηθάει τα μελίσσια να διατηρούν ή και να αυξάνουν το ανοσοποιητικό μηχανισμό τους για την καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενειών. Αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ξηρικές για τον Αύγουστο, πχ. σε νησιά ή σε παραθαλάσσια μέρη, η τροφοδοσία με 0,5- 1 κιλό Γυρεόπιτα θα βοηθήσει τα μελίσσια μας να διατηρηθούν υγιή και μεγάλα.

Η Γυρεόπιτα που παράγουμε, VIEPOL, με σύστημα ελέγχου HACCP, περιέχει Ζάχαρη από τεύτλα, Σόγια μη μεταλλαγμένη , Γύρη Ελληνική, ελεγμένη για σπόρια ασθενειών, Σιρόπι ιμβερτοποιημένης ζάχαρης, που παράγουμε, χωρίς την παρουσία ξένων ενζύμων, VETAL BEE Συμπληρώματα βιταμινών και αμινοξέων Νερό. Μέλι, προαιρετικά για όποιον το επιθυμεί.

Η υπολογιζόμενη συνολική ποσότητα πρωτεϊνης 14– 20%, δίνει ένα σιτηρέσιο διατροφής μελισσών, υψηλής διατροφικής αξίας. Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το VIEPOL, Όταν τα μελίσσια μας θα πάνε στο Πεύκο,

Στις ξηρασίες της καλοκαιρινής περιόδου, και σε κάθε περίπτωση που λείπει η γύρη μέσα από το μελίσσι, όπως στην έναρξη της ωοτοκίας της βασίλισσας, στην διέγερση του ρυθμού της ωοτοκίας διατροφή του γόνου, στην παραγωγή βασιλισσών ή παραφυάδων, στο κτίσιμο των κηρήθρων τον χειμώνα σε μικρές ποσότητες, για την διατήρηση υγιών μελισσιών.

Μπορείτε επίσης να μας προτείνετε την δική σας συνταγή με την επιλογή συγκεκριμένης ποσότητας γύρης, σόγιας ή άλλων υλικών.

Add Comment